Assalamualaikum,

Selamat datang ke Norlitasdabizzon9


Menjual Pelbagai

Produk Kecantikan dan kesihatan pada harga yg menarik..


Sebarang pertanyaan hubungi saya Noormala

sms /wassap : 016-2140790


Waktu perniagaan :

8pagi - 4 ptg

Isnin - Jumaat

(sabtu dan Ahad cuti)


Waktu pengeposan barang:

Isnin - Jumaat

Jika stok ada, anda bank in sebelum jam 3ptg boleh pos hari yg sama.


* HARAP MAAF *

Jika saya terlewat membalas mssg pertanyaan anda, mungkin saya terlepas pandang

atau sibuk waktu itu.

Saya akan cuba membalas secepat mungkin setiap pertanyaan anda dengan segera....


Kalau Berminat dengan produk yg ditawarkan anda boleh bank in ke akaun saya seperti di bawah :


NOOR MALA OSMAN


MAYBANK

164753001059


CIMB BANK

7603664608


INFO saya jika dah bank in atau wassap slip bank itu.

Bagi detail Nama dan alamat utk pos.


selamat membeli ...di sini...

Tambah pendapatan dengan topup jer...klik sini kalau nak tahu

22 June 2013

Perbezaan Produk Aura White dan Maixara C-Sential

Salam, dipasaran sekarang berlambak-lambak produk kecantikan yang ditawarkan sampai ada yg pening nak memilih yang mana satu pilihan hati dan poket.
Antaranya yg paling hot sekarang ialah Aura white dan maixara.  


Banyak pertanyaan tentang perbezaan antara kedua-dua product yg tengah meletop skrg ni AURA WHITE DAN MAIXARA

Okey perbezaan antara AURA WHITE GLUTA COLLAGEN 900,000mg dan MAIXARA C-SENTIAL 600,000mg per bottle-

Kedua-dua product ini ada lah persediaan utk mengekal kan kecantikan dan membaik pulih sel2 yg rosak dan agent pemutih utk kulit secara keseluruhan nya..perbezaan antara Aura White dan M...aixara ialah:

Maixara berupa tablet dan setiap botol mempunyai 60biji bersamaan dgn 600,000mg, tahan utk 2 bulan jika sebiji sehari. Gabungan suppliment dari vitamin C, collagen dari ikan talapia dan glutathione. Setiap tablet 10,000mg, jika makan 2 biji bersamaan 20,000mg sehari. Tablet yg berperisa strawberry boleh dikunyah dan ditelan. Boleh di makan bila2 masa dan diwaktu datang period pun takde masalah. Sesuai utk semua peringkat umur dari kanak2 sehingga dewasa. Halal dan product bumiputra mempunyai sijil GMP dan pengesahan dari KKM.

Aura White Gluta Collagen 1 botol bersamaan dgn 900,000mg. Gabungan suppliment dari vitamin C, hyrolized collagen dr ikan talapia dan 5x stemcell dari buah-buahan tomato,apple, snowlotus, rasberry dan roselle.Dengan ramuan berkualiti premium yang diadun bersama bahan semulajadi terbaik seperti lemon, turnip, strawberi, maquiberry, betik, sarang burung, astaxanthin dan pinebark Untuk setiap scoop bersamaan dgn 6,000mg. Cara pengambilan 2x sehari utk pagi dan malam. Setiap shake bersamaan dgn 2scoop berjumlah 12,000mg pershake, jadi total sehari 24,000mg per day. Minuman yg berperisa lemon berry dan setiap botol bertahan utk sebulan. Halal dan product buatan malaysia yg ada sijil GMP dan kelulusan KKM.

Untuk kedua-dua product ni dari segi kandungan lebih kurang sama dan kesan berbeza mengikut badan seseorg yer, ada yg cepat nampak perubahan ada yg lambat. Apa pun bila kita mengambil satu-satu product tu kena la consisten dan utk kesan yg optimum kena pastikan minum air mineral or air kosong dgn banyak sehari 2-3 liter utk pembuangan toksin dari badan.

APA YANG PENTING?
Kedua2 produk ada stem sel dari unsur tumbuhan (bukan haiwan-plasenta), di mana peranan ia 3 kali ganda lebih baik dalam mengesan sel2 rosak pada tisu dan organ dalaman badan, lalu memberi tumpuan lebih pada bahagian tersebut untuk membaik pulih dan menghasilkan sel2 baru yang lebih sihat dan kuat (ia berupaya mencambah/menduplicate stem sel sendiri dan mengubah stem sel tersebut kepada sel2 yang berbeza mengikut keperluan badan). Hasilnya, ia dapat mengurangi tanda2 penuaan sebanyak 80% dengan memberikan kelembaban, keanjalan dan kehalusan kulit, menjaga kelenturan otot/sendi juga tulang, kuku dan rambut serta memelihara kesihatan tubuh badan secara keseluruhan.

Boleh ke makan 2-2 product ni dlm satu masa?
Boleh, tapi rotate la pagi minum aura white, malam mkn maixara sebiji mcm tu. Lagi jimat sebab boleh tahan 2 bulan stok aura white dan maixara.
Boleh ke ibu mengandung dan menyusu makan product maixara dan aura white?
Buat ibu mengandung 4bulan ke atas sgt bagus utk makan kedua2 product ni kerana kandungan vitamin nya dpt memberikan nutrisi yg lengkap utk pembesaran dan kulit baby pun cantik.
Boleh ke lelaki makan aura white dan maixara?
Boleh sangat sebab product ni utk pencerahan dan pembaik pulih sel2 kulit yg rosak, dan utk lelaki yg perokok jugak digalak kan meminum dan memakan aura white dan maixara seperti yg disaran kan utk hasil yg terbaik.

Apa2 yg anda lakukan perlu istiqomah, tepuk dada tanya poket ::)))

Selamat mencuba

17 June 2013

Aurawhite Chocolate dengan lebih antioksida dan khasiat yg hebat

AURAWHITE CHOCOLATE FLAVOUR


NEW FORMULA..NEW LOOK.. NEW IMPROVEMENT....AURAWHITE CHOCOLATE FLAVOUR
~1,000,000 mg~

Mari kita shake..shake AURAWHITE CHOCOLATE setiap pagi kerana ia memberi kita lebih tenaga dan yang pasti kulit wajah kita boleh nampak perubahan dalam masa 7-14 hari.

Hmmmm cara bancuhan 3 scoop dan 120 ml air sejuk yang pasti lepas uollss minum pasti nak lagi sebab tak puas minum hehe tak percaya cuba la hari ini. Wowww Passssti AURAWHITE CHOCALATE INDULGENCE menceriakan hari-hari anda. Try lah !!!

♥♥ Hmmm... Anda pencinta Coklat ? Terutama bila ia cair di mulut.. Hmmm..So Yummeeeh!!!

Tahukah anda coklat sangat baik untuk kecantikan anda ini kerana coklat bersifat antioksidan yang mampu melindungi kulit daripada kesan kerosakan berpunca daripada pendedahan kepada matahari atau elemen persekitaran yang lain.

Menyangkal mitos kononnya ia membuatkan kulit lebih mudah berjerawat, coklat sebaliknya dikelaskan sebagai makanan yang sihat kerana kandungan nilai antioksidan tinggi padanya.

Pemakanan berasaskan bahan daripada coklat juga mampu membantu menjaga kolagen dan melawan kerosakan akibat sinar matahari kerana ia kaya dengan zat baik iaitu flavanoid.

AURAWHITE Chocolate Indulgence 1 million mg concentrated
dengan bahan lain :
- Dark Chocolate
- Tilapia Collagen
- L-Glutathione
- Co Enzyme Q10
- Pearl Powder
- Hyaluronic Acid
- Multivitamin

TIPS HEBAT:
AMALKAN AURAWHITE CHOCOLATE DI WAKTU PAGI & AURAWHITE LEMON BERRIES DI WAKTU MALAM. DAN RASAI KEHEBATAN YANG TERHEBAT DARI AURAWHITE !! 


DARK n YUMMY , SUPER CREAMY n MELTY

AURA WHITE WITH CHOCOLATE FLAVOUR READY STOCK NOW!
AURAWHITE CHOCOLATE INDULGENCE :
Ia adalah dark chocolate 100% dari Cocoa Bean Organic yang di proses dengan teknologi nano dimana ketika dibancuh ia tidak berketul jadi penyerapan nutrisi pada tubuh lebih sempurna.
Flavonoid dalam coklat mempunyai sifat antioksidan yang kuat yang dapat melindungi terhadap penyakit-penyakit degeneratif.

Minuman ini sangat berkhasiat selain berperisa coklat yang lazat ia juga mengandungi protein yang tinggi , nutrisi optimum, tiada gula atau pewarna tambahan.
Bahan utama yang lain antaranya adalah L-Glutathione,Tilapia Kolagen, Co Enzyme Q10, Hyaluronic Acid, Omega 3 Salmon Fish, Pearl Powder,Pitera & sebagainya. Kesemua bahan ini di gabungkan dapat menbantu kecantikan & kesihatan anda dari hujung rambut hingga hujung kaki.

Saranan adalah untuk mengambil AURAWHITE CHOC pada waktu pagi dan AURAWHITE LEMON BERRY 900000MG pada waktu malam untuk keberkesanan lebih hebat!Bancuh dengan air sejuk untuk rasa yang ummphh yummylicious!

Sesuai untuk lelaki & wanita.







Beli Aurawhite Choc, FREE Aura Shine 10 tablet..apa itu AURASHINE ?

AURASHINE !! SHINE BRIGHT LIKE A DIAMOND !!
KELEBIHAN PRODUK AURASHINE :


- Menggunakan Teknologi Nano dimana tekstur 1000x lebih halus dan memberikan peyerapan yang sempurna


- Hasil gabungan Bahan utama Tilapia Kolagen, L-Glutathione, Pearl Powder d
engan inovasi bahan tambahan antaranya hyaluronic Acid ,Omega 3 Salmon Fish, Co Enzyme Q10 dll dapat mengekalkan kecantikan & kesihatan sebagai booster tambahan selain pengambilan Aurawhite Collagen.


- Mengandungi 26 vitamin & mineral membantu mengaktifkan sel kulit, melembap,mencerah serta menganjalkan kulit & awet muda.


- Berperisa ORANGE BERRY MINT yang sedap di kunyah iaitu gabungan mixed berries, ekstrak oren yang kaya dengan Vitamin C serta Pudina ekstrak untuk memberi kesegaran serta keceriaan untuk anda.


- Sesuai untuk lelaki & wanita







PRICE OFFER:
RM150 WM
RM160 EM

FREE GIFT AURA SHINE!!!!
FREE SHAKER!!!
LIMITED TIME OFFER!!! GRAB NOW!!!

Berminat jom order sekarang!!
sms/wassap/viber : 016-2140790

OPTI E PLUS UNTUK KULIT DAN KESIHATAN


OPTI E PLUS 
Tocotrienol (Vitamin E) + Vitamin C + Vitamin A + Selenium

MANUFACTURER: HOVID BHD
KELULUSAN KEMENTERIAN KESIHATAN: MAL 08061587 X
 KELULUSAN HALAL JAKIM: JAKIM/(S)/(22.00)/492/2/ 1 016-09/2004
PATENTED NEW BIO-OPTIMUM ABSORPTION SYSTEM :
(U.S PATENT NO: 6,596,306 B1)


SAPE YANG PATUT MAKAN OPTI E NI???

✿ MEREKA YANG NAK KULIT CANTIK

✿ PESAKIT KENCING MANIS

✿ PESAKIT KANSER

✿ PESAKIT DARAH TINGGI

✿ PESAKIT STROKE

✿ SAKIT LUTUT (SENDI)

✿ SEMUA ORANG YG SEDAR PENTINGNYA MENJAGA KESIHATAN ..


Syukur...Alhamdulillah, Inilah bukti bahawa Professional Doctors di Malaysia mengesahkan kekuatan dan kelebihan Tocotrienol (OPTI E PLUS) yang dikeluarkan oleh Hovid Bhd dan diedarkan oleh Myracles Beauty adalah Supplement yang TERBAIK ...!!!
Kelebihan & Kebaikan OPTI E PLUS

✿ Merendahkan kadar kolesterol
✿ Menstabilkan tekanan darah
✿ Mencegah penyakit Cardiovascular seperti Atherosclerosis dan angin ahmar
✿ Sebagai antioksida yang kuat dan dari sumber semulajadi
✿ Melindungi dan merawat urat saraf
✿ Sebagai agen anti penuaan luaran dan dalaman.
✿ Sebagai agen Anti Kanser.
✿ Mengawal masalah rambut
✿ Melindungi sel-sel kulit dan membaikpulih serta menghidupkan sel-sel mati.
✿ Meningkatkan sistem imunisasi dan antibodi.
✿ Melindungi dan menjaga kesihatan mata
✿ Merendahkan risiko Karatak (penyakit mata)
✿ Melindungi sel-sel kulit dan anti penuaan
✿ Beta-Carotene penting dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
✿ Sebagai antioksidan bina collagen untuk melindungi kulit supaya lebih segar dan licin
✿ Pembentukan gigi, tulang, tisu bawah kulit dan rawan yang sihat
✿ Mematikan radikal bebas merbahaya
✿ Mencegah barah dan penyakit kronik yang lain
✿ Elakkan dari sakit jantung dan beberapa jenis kanser
✿ Sebagai Antioksida yang kuat
✿ Untuk melambatkan penyakit yang berpunca dari VIRUS malah melambatkan penularan penyakit HIV/AIDS
✿ Meningkatkan bilangan dan kuantiti sperma
✿ Membantu mengekalkan kesihatan rambut, kulit dan mata
✿ Membantu dalam menjaga fungsi kelenjar Thyroid
✿ Meniru/mimic fungsi Insulin dan menambahkan cecair Sinovial (Cecair dalam Sendi)

VITAMIN E PELINDUNG KESIHATAN

Tocotrienol
✔ Perlindungan Kesihatan Unggul (Essence For Ultimate Proction.)
✔ Amat berkesan menangani neurodegenerasi teraruh strok
(Highly effective in reducing strok-induce neurodegeneration.)
✔ Cegah dan rawat kanser payu dara dan tumor (Preventand treats breast cancer and tumor)
✔ Skin lindungan kulit dari dalam (Skin protection)
✔ Rendahkan kadar kolesteral (Lowering cholesterol level)
✔ Kurangkan kadar arteri tersumbat. (Reduction in the arterial blockage)
✔ Kekalkan kadar tekanan darah yang normal.
(Maintain healthy blood pressure level.)

APAKAH ITU TOCOTRIENOL?
✔ Dikategori di dalam keluarga Vitamin E
✔ Diekstrak secara semulajadi dari tumbuhan/buah kelapa sawit (elaesis guineensis) sumber terkaya Tocotrienols.
✔ Kekuatan anti-oksidan sehingga 40 – 60 kali lebih potem daripada vitamin E, d alpha Tocopheral.

APAKAH ITU TOCOTRIENOL SOFTGEL CAPSUL.
✔ Tocotrienols softgel capsuls adalah ekstrak tumbuhan atau fitonutrien dari buah kelapa sawit. Ia dihasilkan dengan menggunakan proses khas yang dipatemkan dengan usahasama lembanga Minyak Sawit Malaysia (MOPOP) yang dulunya dikenali PORIM. Ia mengandungi 70% tocotrienols dan 30 % Tocopherols.

APAKAH BUKTI DARI PENYELIDIKAN SAINTIFIK MENGENAI TOCOTRIENOLS.
✔Penyelidikan yang dikendalikan di Amerika Syarikat, Eropah. Jepun. Canada dan Malaysia dan beberapa Negara lain menunjukkan bahawa tocotrienols sebagai makanan tambahan akan memberi perlindungan dan manafaat kesihatan yang unggul.


1. MEMINIMUMKAN KEROSAKAN AKIBAT SERANGAN RADIKAL BEBAS
Tecotrienols telah terbukti 40-60 kali lebih potem sebagai anti oksidan berbanding dengan vitamin E d-alpha Tcopherol. Justeru itu tocotrienols berupaya memberi perlindungan daripada ‘ degenerative disesase seperti penyakit-penyakit Alzheimers & Parkison, diabetes mellitus, katarak dll.

2. MENGEKALKAN FUNGSI JANTUNG DAN PEREDARAN DARAH YANG SIHAT
Kajian saintifik pusat Pemnyelidikan Jantung Kennet L Jordan di Amerika Syarikat membuktikan bahawa pengambilan tocotrienols sebanyak 240mg setiap hari akan merebdahkan kadar arteri tersumbat. Kajian terhadap manusia dan haiwan menunjukkan Tocotrienols berkesan dalam menangani penyakit kardiovaskular dengan menrencat LDL dan mengawal enzyme HMG Co A reduktase yang menpunyai makanisma yang sama dengan ubatan yang digunakan untuk anti hyperlioidemia.
Satu lagi penyelidikan menunjukkan bahawa kekerapan pengambilan Tocotrienols akan mengekalkan kadar tekanan darah yang normal. Ia juga membantu untuk mencegah dan merawat penyakit strok, sakit pada otot kaki akibat kekurangan aliran darah ke kaki (intermittent claudution) serangan jantung dan gangguan vascukar.

3. PERLINDUNGAN SEL-SEL SARAF-NEURO9NAL)
Vitamin E mempunyai peranan utama dalam mengekalkan dan melindungi struktur dan fungsi saraf. Kajian yang dijalankan di Ohio State University Amerika Syarikat telah menunjukkan yang tococrienols (Khusus alpha Tocotrienol amat berkesan menangani neurodegenerasi teraruh stroke (Stroke include neurodegeneration).

4. PENJAGAAN KULIT DAN PERLINDUNGAN DARI PROSES PENUAAN
Kajian saintifik menunjukkan bahawa 15% daripada Tocotrienols diagihkan kepada kulit berbandingkan hanya 1% tocopheral. Dengan itu tocotrienols amat berkesan melindungi kulit daripada kerosakan sinaran UV, serangan Ozon dan kesan pencemaran persekitaran yang lain. Ia member pertahanan persekitaran yang lain. Ia memberi pertahanan peringkat awal dari kesan oxidative stress.

5. PERLINDUNGAN DARI KANSER PAYU DARA DAN TUMOR
Penyelidikan saitifik menunjukkan bahawa Tocotrienols memberi kesan yang positif dalam menghalang dan mengawal sel-sel kanser payu dara daripada merebak. Walau bagaimanapun Vitamen E seperti d alpha tocopherol tidak memberi kesan terhadap sel-sel kanser payu dara. Tocotrienols sebagai anti oksidan yang poten jika aktif terhadap penghidaran kanser-kanser yang lain seperti kanser hati, prostat dan kulit.

6.  DISYORKAN MENGAMBIL TOCOTRIENOLS SOFTGEL CAPSUL?
Vitamin E biasanya berada dalam pasaran samada dari sumber sintetik atau semulajadi kebanyakannya mengandungi insomer d alpha tocopherol sahaja. Tocotrienols Softgel Capsul mengandungi kesemua isomer-isomer yang memberi kesan sernegi untuk mengekalkan tahap kesihatan yang unggul.
Tocotrienols terbukti 40-60% lebih poten sebagai anti aksidan berbanding dengan vitamin E d-alpha Tocopherol yang biasa dapat dipasaran.

7. BERAPA PENGAMBILAN DOS TOCOTRIENOLAS SOFGEL CAPSULES?
Penyelidikan membuktikan bahawa Tocotrienols tidak mendatangkan sebarang kesan sampingan pada dos yang tinggi 2500mmg/kg berat badan.

Kehebatan OPTI E PLUS terbukti  !!!!


1 botol Opti E Plus  
RM180 (SM) RM195 (SS)
FREE POS & FREE GIFT



 Opti E Plus ACSe adalah gabungan lengkap Tokotrienol, Vitamin E,Vitamin A, Vitamin C dan Selenium yang bertindak bersama untuk menghalang proses pengoksidaan yang merosakkan sel-sel badan.

Opti E Plus ACSe dengan sistem penyerapan bio-optima yang terkandung dalam softgel membentuk satu sebatian setelah ia berinteraksi dengan asid hidroklorik di dalam perut. Ini bukan sekadar meningkatkan kadar penyerapantokotrienol ke 200% hingga 300%, tetapi ia juga memastikan penyerapan yang lebih sempurna.

Kombinasi Tokotrienol dengan Vitamin A, Vitamin C dan Selenium di dalam Opti E Plus ACSe menjadikan ia gabungan antioksida 
“Super Natural Antioxidant” yang amat kuat untuk melindungi dan melawan penyakit-penyakit kronik. 
  
Kandungan Opti E Plus:

1. Mengandungi Tocotrienol 50mg
  • d Alpha Tocotrienol 14.47mg
  • d-Beta Tocotrienol 2.72mg
  • d-Gamma Tocotrienol 27.27mg
  • d-Delta Tocotrienol 7.50mg
  • d-Alpha Tocoferol 20.32IU
2. Campuran semulajadi Carotenoids 15mg
  • Alpha-carotene 4.88mg
  • Beta-carotene 10.13mg
  • Gamma-carotene 0.075mg
  • Lycopene 0.075mg
3. From Natural Palm Mixed Carotenoids Complex Oil Suspension equivalent to Vitamin A 3,600IU

4. Ascorbic Acid (Vitamin C) 100mg

5. Selenium (from selenium yeast) 100ug

Kebaikan Tokotrienol (Vitamin E) Opti E Plus:
  • Merendahkan kadar kolesterol
  • Menstabilkan tekanan darah
  • Mencegah penyakit Cardiovascular seperti Atheroscleresis dan angain ahmar
  • Sebagai antioksida yang kuat dan dari sumber semulajadi
  • Melindungi dan merawat urat saraf
  • Sebagai agen anti penuaan
  • Sebagai agen anti kanser
  • Mengawal masalah rambut
Kebaikan Vitamin A Opti E Plus:
  • Melindungi dan menjaga kesihatan mata
  • Merendahkan risiko Karatak (penyakit mata)
  • Meningkatkan sistem imunisasi
  • Melindungi sel-sel kulit dan anti penuaan
  • Beta-Carotene penting dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
  • Anti kanser
Kebaikan Vitamin C Opti E Plus:
  • Sebagai antioksidan bina collagen untuk melindungi kulit supaya lebih segar dan licin
  • Meningkatkan sistem imunisasi
  • Pembentukan gigi, tulang, tisu bawah kulit dan rawan yang sihat
  • Mematikan radikal bebas merbahaya
  • Mencegah barah dan penyakit kronik yang lain
  • Elakan dari sakit jantung dan beberapa jenis kanser
Kebaikan Selenium Opti E Plus:
  • Sebagai antioksidan yang kuat
  • Terbukti sebagai satu agen untuk melawan sesetengah jenis kanser
  • Untuk melanbatkan penyakit yang berpunca dari virus malah melambatkan penularan penyakit HIV/AIDS
  • Meningkatkan bilangan dan kuantiti sperma
  • Membantu mengekalkan kesihatan rambut, kulit dan mata
  • Membantu dalam menjaga fungsi kelenjar Thyroid


Soalan-soalan Yang Kerap Ditanya Mengenai Tokotrienol:
Q1: Apakah tokotrienol?
A: Tokotrienol adalah ahli yang terbaik dalam keluarga vitamin E. Keluarga vitamin E termasuk   lapan sebatian yang berbeza: alpha, beta, gamma dan delta tokotrienol, serta alpha, beta, gamma dan delta tokoferol.

Q2: Dari manakah kita boleh dapat tokotrienol?
A: Tokotrienol boleh dapat dalam banyak tumbuh-tumbuhan secara semula jadi. Kebanyakannya adalah didapati dalam minyak kelapa sawit yang diekstrak dari buah palma. Selain daripada itu, ia juga boleh didapati dalam sumber-sumber lain seperti sekam beras, benih gandum, oat dan barli.

Q3: Apakah faedah-faedah kesihatan yang dibukti oleh tokotrienol?
A: Faedah-faedah kesihatan yang terbukti dari kajian adalah:
- membalikkan penyumbatan salur darah, oleh yang demikian ia mengurangkan risiko lumpuh dan pengerasan salur nadi
- mengurangkan pengeluaran jumlah darah kolesterol
- lebih poten daripada tokoferol (40-60 kali lebih poten daripada alfa-tokoferol dalam pencegahan pemperoksidaan lemak)
- dapat mengawal pertambahan tekanan darah dan meningkatkan taraf jumlah antioksidan dalam plasma dan urat-urat darah
- melarang pengagregatan platelet
- lebih efisien dan cepat apabila melalui membran dwi-lapisan, oleh itu ia mudah diserapkan ke dalam badan
- efektif dalam pencegahan pengoksidaan protein dan pemperoksidaan lemak selepas latihan/aktiviti-aktiviti

Q4: Apakah dos harian disarankan untuk mereka yang tanpa sebarang penyakit-penyakit tetapi hendak menikmati faedah-faedah dan perlindungan dari vitamin E (fito-tokotrienol dari palma) yang istimewa ini?
A: Untuk mereka yang ingin mengekalkan kolesterol yang sihat, jantung dan keadaan kardiovaskular serta payu dara yang sihat, permufakatan antara saintis-saintis penyelidikan tokotrienol adalah 30-50mg/hari. Sebagaimanapun, tambahan diet komersial kini menawarkan tokotrienol sebagai tambahan harian sebanyak 20mg hingga 60mg untuk orang dewasa yang sihat.

Q5: Mengapa kita perlu mengambil tokotrienol? Saya sudah pun mengambil tokoferol vitamin E.
A: Kebanyakan tambahan vitamin E hanya mengandungi alfa-tokoferol manakala tokotrienol dari palma mengandungi tokotrienol, fitosterol (terbukti untuk menghalang penyerapan kolesterol), skualena (satu antioksidan yang kuat) dan karotenoid. Penyelidikan terbaru ini telah menunjukkan bahawa pengambilan kesemua fito-nutrien dalam satu kombinasi mungkin amat berkesan dalam penjagaan keseluruhan kesihatan.

Q6: Apakah yang saya boleh mengharapkan daripada mengambil tokotrienol secara tetap?
A: Kesan antioksidan dan tokotrienol hanya boleh ternyata dalam jangka masa panjang. Pengambilan tokotrienol setiap hari akan mengakibatkan pengurangan dalam paras kolesterol dan mengurangkan risiko penyakit-penyakit kemerosotan yang disebabkan oleh radikal bebas.

Q7: Bagaimanakah tokotrienol diserap oleh badan?
A: Tokotrienol adalah vitamin yang dapat larut lemak. Mereka diserapkan ke dalam badan dengan cara yang sama seperti lemak, dan vitamin-vitamin larut lemak (seperti vitamin A, D dan K) serta fitonutrien. Untuk mengemulsikan lemak dan vitamin-vitamin larut lemak, badan kita memerlukan jus pankreas dan hempedu yang mencukupi, barulah kita dapat penyerapan yang memuaskan. Bagaimanapun, dengan sistem penyampaian diri-mengemulsi dari Hovid (Sistem Bio-Optima), penyerapan dapat dimaksimumkan dengan mengambilnya dalam perut kosong.

Q8: Apakah manfaat-manfaat tokotrienol yang telah dibuktikan dalam pencegahan penuaan kulit dan kerosakan kulit oleh sinar ultra ungu kerana vitamin E digunakan secara meluas dalam kosmetik dan produk penjagaan peribadi?
A: Sebagai vitamin E yang poten, saintis-saintis penyelidikan telah mula menyelidiki faedah-faedah tambahan bagi tokotrienol berbanding dengan alfa-tokoferol dalam pencegahan penuaan kulit dan kerosakan kulit. Satu kajian dijalankan di Universiti California, Berkeley menunjukkan bahawa tokotrienol berkumpul utama di strata korneum yang berperanan sebagai pertahanan pada radikal bebas dihasilkan dalam pendedahan kepada ejen-ejen persekitaran seperti matahari sinar (UV), ozon, bahan kimia, dan sebagainya.

Q9: Adakah tokotrienol selamat?
A: Kajian-kajian toksikologi dan farmakologi menunjukkan bahawa pengambilan tambahan tokotrienol dari palma sehingga 2500mg setiap hari bagi setiap kilogram badan tidak akan menyebabkan apa-apa kesan sampingan yang penting. Tokotrienol adalah sebatian semula jadi terdapat dalam pelbagai makanan dan minyak seperti palma olein, minyak sekam beras, benih gandum, barli dan sebagainya. Mereka adalah vitamin E dan seseorang mungkin mengambil tokotrienol melalui makanan normal tanpa juga menyedarinya.

Q10: Bolehkah saya mendapat tokotrienol yang cukup daripda diet/ makanan saya yang normal?
A: Kebanyakan minyak dan makanan mengandungi tokoferol tetapi sebenarnya tidak mengandungi tokotrienol. Tokotrienol hanya wujud pada tahap yang sangat rendah di alam dengan konsentrasi tertinggi dalam minyak sawit. Sumber-sumber lain adalah seperti sekam beras, benih gandum, saw palmetto dan jenis-jenis kacang dan bijian yang tertentu. Disebabkan oleh tahap rendah mereka, ia adalah mustahil untuk mencapai jumlah tokotrienol yang dicadangkan dalam kajian-kajian yang mungkin membekalkan satu kesan bermanfaat daripada diet sahaja. Contohnya, seseorang terpaksa mengambil sebiji cawan minyak sawit setiap hari untuk mencapai tahap ini.

Q11: Bolehkah saya dapat tokotrienol dengan hanya menggunakan minyak sawit semasa memasak?
A: Palma olein telah ditapis (minyak masak palma) mengandungi tokotrienol serta tokoferol tetapi tahap-tahap itu adalah sangat rendah, kira-kira 0.08%. Dengan tujuan mendapat jumlah tocotrienols (50 mg - 100 mg setiap hari),
kajian perubatan mencadangkan mungkin mempunyai satu kesan bermanfaat, seseorang perlu mengambil lebih kurang 80g - 160g (kira-kira satu hingga dua cawan teh) palma olein setiap hari. Minyak masak lain seperti jagung, kacang soya dan bunga matahari sebenarnya tidak mengandungi tokotrienol.

Q12: Siapakah patut mengambil tokotrienol?
A: Setiap orang. Penyelidikan telah membuktikan bahawa tokotrienol boleh mengurangkan tahap kolesterol secara aktif , menghalang darah daripada pembekuan, mempunyai aktiviti-aktiviti anti-kanser dan sifat-sifat anti-tumor.
Sesiapa yang ingin menikmati satu antioksidan yang berkesan patut mengambil tokotrienol dan mula makan tambahan tokotrienol semasa kedewasaan muda dan meneruskannya sepanjang hidup.

Q13: Apakah yang saya perlu memerhatikan apabila membeli tokotrienol?
A: Mencari dan mendapatkan satu tokotrienol produk yang semula jadi dan diekstrak dari minyak kelapa sawit. Jika ia diproses secara minimum, ia harus juga mengandungi fito nutrien yang lain di mana mereka dijumpai secara semula jadi dalam minyak sawit, termasuk fitosterol, skualena dan campuran karotenoid.

Q14: Mengapakah tokotrienol adalah lebih mahal daripada tokoferol?
A: Dalam alam semula jadi, jumlah tokotrienol adalah pada tahap yang rendah (tahap bahagian per juta) di mana ia memerlukan satu jumlah bahan mentah yang sangat besar untuk mengekstrak 1kg tokotrienol. Di samping itu, proses untuk mengekstrakkan tokotrienol melalui penyulingan molekul adalah satu proses yang mahal berbanding dengan proses-proses penyulingan yang konvensi.

Gabungan lengkap Tocotrienol, Vitamin A, Vitamin C, Vitamin E dan Selenium (A.C.E.S) mampu mencegah, melawan dan mengatasi penyakit-penyakit berikut:
1)  KADAR KOLESTROL TINGGI
2)  KENCING MANIS
3)  DARAH TINGGI
4)  STROK
5)  ARTRITIS
6)  RADANG KARDIOVASKULAR
7)  RADANG PARU-PARU
8)  RADANG HATI
9)  PARKINSON
10) ASMA  
11) ANGIN AHMAR
12) KANSER PROSTAT, KANSER PAYUDARA DAN LAIN2
13) SLE
14) EKZEMA15) KATARAK
16) RENDAH BILANGAN SPERMA
17) KECEDERAAN OTAK
18) TIROID
19) MASALAH JANTUNG
20) TALASEMIA
21) HIV (AIDS)
22) EPILEPSI (SAWAN)
23) BUASIR
24) GOUT
25) BISUL
26) GASTRIK
27) ANGIN PASANG (HERNIA)
28) INSOMNIA (MASALAH TIDUR)
29) OBESITI
30) OSTEOPOROSIS
31) RADANG MEMBRAN (MENINGITIS)
32) STRESS
33) TIADA HAID (AMENOREA)
34) PSORIASIS (KULIT KERING BERTOMPOK MERAH)
35) BATU KARANG
36) KETUMBUHAN FIBROID
37) KEPUTIHAN (LEUKOREA)


TANDA-TANDA AWAL KANSER

(1) Kanser pangkal rahim - sebarang lelehan atau pendarahan yg luarbiasa, sakit selepas bersenggama dan turun berat badan.

(2) Kanser payudara - bengkak atau gumpalan di buah dada, keluar cairan berdarah dari puting, pembesaran kelenjar di ketiak, kedutan pada kulit di buah dada.

(3) Kanser usus besar - perubahan tabiat membuang air, hilang berat badan, sakit dalam perut dan usus, berlaku pendarahan semasa membuang air.

(4) Kanser paru-paru - batuk kuat berterusan, batuk berdarah, nafas termengah-mengah, sakit dada dan hilang berat badan.

(5) Kanser perut - hilang berat badan, muntah berdarah, sistem pencernaan yg tidak teratur, cepat kenyang walaupun makan sedikit.

(6) Kanser limpa - sakit di bahagian abdomen, hilang selera makan, turun berat badan, kulit dan mata menjadi kuning dan bahagian abdomen membengkak.

(7) Kanser ovari - haid tidak teratur, tumbuhan keras di bahagian abdomen, sakit semasa bersenggama, ketumbuhan bulu rambut yg melampau, suara menjadi lebih mendalam.

(8) Kanser otak - sakit kepala, muntah-muntah, gangguan penglihatan, lemah atau lumpuh, pening/ pitam, pelupa, perubahan personaliti.

(9) Kanser prostat - sukar dan sakit semasa kencing yang berpanjangan.

(10) Kanser darah (leukimia) - letih, pucat, mudah lebam dan mudah mendapat jangkitan (infection).

(11) Kanser tekak - suara garau/ serak, ada ketumbuhan di tekak, sukar menelan dan kelenjar membengkak di leher.

Amalkan pengambilan OPTI E Plus yang berterusan bagi mencegah sistem badan kita dari diserang oleh sel-sel kanser. Bertindaklah sebelum terlambat.

Keterangan Opti E Plus:
  • Kuantiti : 30 softgel
  • Cara pemakanan : 1-2 biji softgel
Manufactured by :
  • Hovid Berhad
Distributed by :
  • H2W Global Sdn. Bhd.



 ALHAMDULILLAH.. Puas hati sangat bila OPti E berjaya bantu menyeselaikan masalah Pn. Veetha....

TAHNIAH…!!! Puan Veetha..!!! Dalam tempoh sebulan pengambilan OPTI E PLUS secara konsisten, Puan Veetha BERJAYA menghilangkan TOMPOK – TOMPOK KOLESTROL yang tumbuh di sekitar matanya..

Sebelum menggunakan Opti E Plus dan Myracles Beauty Skin Care, kelihatan BANYAK tompok – tompok kolestrol yang tumbuh di kawasan mata.. Muka juga kelihatan merah dan membengkak.. Menganggu dan mencacatkan struktur kulit wajah, beliau berasa amat rendah diri dan tidak berkeyakinan untuk bekerja.

Selepas menggunakan OPTI E PLUS dan Myracles Beauty Skin Care selama sebulan, KINI beliau BERJAYA..!!! Mengurangkan tompok – tompok kolestrol tersebut.. Muka juga tidak lagi kelihatan merah dan bengkak.. Kedutan di wajah berkurangan, muka nya lebih TEGANG dgn penggunaan Myracles Beauty dan Pengambilan OPTI E PLUS.. Tahniah Puan Veetha..

TERBUKTI berkesan mengurangkan kadar kolestrol dalam tubuh, tompok kolestrol juga dapat dikurangkan.. Pengambilan Opti E Plus amat membantu dalam mengurangkan kadar kolestrol dalam tubuh kita..

Bagaimana ia bertindak??? OPTI E PLus akan menghakis PLUG – PLUG Kolestrol dalam tubuh melalui air kencing, maka kena n wajib lah minum air banyak ya..
 Alhamdulillah.. TESTIMONI HEBAT dari Pn. Aina ( pesakit OVARIAN CYSTS )..

Consultants kami sarankan kepada Pn. Aina untuk cuba dan amalkan OPTI E PLUS.. Syukur sgt, dlm masa 2 minggu pengambilan OPTI E PLUS secara konsisten, kini CYST pada Ovarinya telah mengecut dgn jayanya..

Woww..!!! sgt Myracles..!! Dengan Izin ALLAH dan bantuan OPTI E PLUS, Pn. Aina tidak perlu lakukan pembedahan.. Alhamdulillah ♥

5/4/2013 - Pn. Aina mengalami simptom Ovari membengkak, sakit di bahagian pinggang dan ari - ari hingga berasa amat tidak selesa, maka dengan pantasnya, Pn. Aina terus set appointment utk buat 1st ULTRASOUND.. n hasilnya didapati seketul ketumbuhan yg sedang membesar di dalam ovarinya.. ( 1.8" Ovarian Cysts )...

Consultants kami memberi pandangan dan pendapat mengenai healing crisis yg akan berlaku setelah menggunakan OPTI E PLUS, oleh kerana bimbangkan masalah kesihatannya, Pn. Aina terus mengambil OPTI E PLUS..

Selepas 2 minggu mengamalkan OPTI E PLUS ini, Pn. Aina merasakan badannya lebih segar dan bertenaga, ovari tidak bengkak, badan lebih selesa dan tiada lagi kesakitan di bahagian pinggangnya ♥

20/4/2013 - Pn. Aina telah melakukan 2nd Ultrasound, syukur sgt apabila hasilnya ialah ( 0.9" ovarian cysts ).. Woww..!!! OVARIAN CYSTS telah mengecut lah..!! Sangat menakjubkan.. Doktor yang merawat Pn. Aina juga berasa amat yakin dgn OPTI E PLus, keluaran HOVID SDN BHD ini ♥ ♥

♥♥Testimoni OPTI E PLUS♥♥
PESAKIT KENCING MANIS

TESTIMONI TERKINI - OPTI E PLUS
IHSAN drpd: Suryani Zainal Abiddin

Assalam...kat sini saya nak share 1 cerita tentang Opti E plus ni...Semalam mak saya mengadu kakinya bengkak teruk sbb terkena walker anak saya 3 hari yg lepas..kebetulan mak saya ada kencing manis,jadinya kaki dia susah nk baik dan jadi bertambah teruk..ktanya pagi ni nk pegi ambik ubat sbb x tertahan sakit...jadi smlm sementara nk tunggu pagi,saya suruh mak saya cuba opti E plus ni,dgn harapan berkesan...


Alhamdulillah bgun pagi mak saya kata, kakinya dah hilang sakit...dan bengkak pun dah surut bnyk sangat berbanding semalam..Terus dia cakap x perlu la pegi klinik..sbb mmg jalan pun dah ok,x rasa sakit...Syukur sangat2..Dengan Kuasa Allah,produk Opti E Plus ni sangat2 berkesan...Ni saya ada sertakan gambar kaki mak saya yg mmg dah kurang bnyak bengkaknya..mlm tadi saya terlupa nk snap gambar yg bengkak teruk sbb saya sdiri pun x sangka begitu cepat tndak balas Opti E plus ni..

CARA PENGAMBILAN???

OPTI E BUKAN SAHAJA UNTUK KULIT, BAHKAN LEBIH DARI ITU...BAGI ANDA YANG ADE PENYAKIT SEKALIGUS MAU JAGA KULIT, AMAT DISARANKAN AMBIL OPTI E NI..YANG ADE CANCER DAN SEDANG DIALYSIS PON BOLEH AMBIL, IKUT CARA SPT DI BAWAH

✿ NORMAL PERSON
1 CAPSULE SEHARI SEBELUM MAKAN (MINUM AIR BANYAK2 TAW 3-5 LITER DAILY)


✿ YANG SEDANG DIALYSIS
1 CAPSULE EVERY ALTERNATE DAY (SELANG SEHARI)


✿ YANG ADE CANCER

1 CAPSULE PAGI AND 1 CAPSULE MALAM (12 HOURLY)

Harga
1 BOTOL 30 biji
 RM180 (SM) RM195 (SS)
Free postage + Free Gift
 

16 June 2013

Jom Langsing di Hari Raya dengan Shape Plus


Shape Plus apple slimming juiceFungsi Shape Plus

PRICE : 1 BOX/1O SACHET = RM 120
Jika anda beli 2 BOX = RM240 + 1 BOX FREE
So,anda akan dapat 30 sachet cukup untuk 30 hari!
Free Postage for Semenanjung
For Sabah&Sarawak.please add RM10.TQ  


Kandungan semulajadi Shape Plus
Kandungan semulajadi Shape Plus
Cara minum Shape Plus,mudah je.Bancuh dengan menggunakan air sejuk @ suam Anda boleh guna shaker @ gelas.Goncang @ kacau dan boleh diminum.Ia tidak kembang dan tidak pekat.Rasanya pun sedap seperti minum jus epal.Saya pasti anda pasti menyukai rasa Shape Plus ni.Rasa pun memainkan peranan penting dalam menetapkan semangat anda untuk terus berdiet.Betul tak?

Dalam tempoh anda mengambil Shape Plus ini anda dinasihatkan supaya minum air sebanyak 3liter.Jangan kurang dari 3 liter.If minum lebih dari yang disarankan,tak mengapa.Lagi bagus.Air amat penting dalam membantu mempercepatkan proses pembakaran lemak.Dont worry,Shape Plus tidak akan menyebabkan anda cirit birit.Anda hanya akan kerap buang air kecil,ini menunjukkan metabolisme badan anda telah meningkat.Kalau anda nak penurunan berat badan lebih cepat,anda digalakkan mengambil Shape Plus bersama Eve Fiber.


 Eve Fiber.bertindak sebagai agen detoksifikasi,membuang mendapan toksik di dinding usus anda.Membasmi cacing dan telur-telurnya.Selamat berShape Plus!

Shape Plus kurus
Shape Plus Apple Slimming Juice
Atasi masalah kegemukan,selulit & perut buncit dengan hanya 1 paket sehari..Rasanya yang sedap (ala-ala minum jus epal) menjadikan anda terus optimis untuk terus mengambil Shape Plus sehingga anda mendapat berat badan yang anda idamkan dalam masa yang singkat dan selamat.



Bahan-bahan kandungan Shape Plus:
Apple Mix Powder
Oligo
Soy Lecithin
Psyllium Husk
Isolated Soya
Grape Seed Powder
Apple Fiber
Palm Oil Fiber
Citrimax
L-Glutamine
Green Tea Extract
Aloe Vera Extract

Kebaikan Shape Plus Slimming Apple Juice:
  1. Membantu Meningkatkan Kadar Metabolisma dalam badan
  2. Menggalakkan pembakaran lemak dan menurunkan kadar kolesterol
  3. Membantu menguatkan imun sistem dalam badan
  4. Membantu menyingkirkan toksin dalam badan
  5. Membantu meningkatkan kalsium pada tulang
  6. Mencantikkan kulit dengan menggalakkan pembaikan dan pembentukan tisu dengan menyumbang bahan kolagen untuk kulit dan awet muda
  7. Membantu melancarkan proses pencernaan dan seterusnya menurunkan berat badan
  8. Membantu menyingkirkan selulit (lemak degil) dari lapisan bawah kulit
  9. Meningkatkan tenaga dan badan lebih berasa cergas dan sihat
  10. Membantu mengawal pembentukan lemak baru dalam badan
  11. Membantu menyerikan wajah dan mengelak wajah dari menjadi kusam

>100% Bahan Semulajadi
>Tidak mengandungi komposis kimia dan pewarna
>Tidak mengandungi kafein, efedrin dan peransang
>Halal dan diiktiraf
>JUGA SESUAI UNTUK IBU MENYUSU

Campurkan 200ml air biasa bersama 1 paket SHAPE PLUS, dibancuh sebelum minum…..
sebaiknya selepas sarapan pagi…
Untuk mendapat kesan yang lebih cepat dan bagus, pastikan minum 2.5liter – 3liter air sehari



AMALAN diet yang drastik dan pengambilan ubat kurus untuk menurunkan berat badan sebenarnya boleh diibaratkan sebagai tindakan kurang bertimbang rasa terhadap diri sendiri kerana ia bukan saja tidak berkesan, malah boleh mendatangkan kesan negatif tanpa disedari.
Antara punca utama ramai gagal dalam program diet ialah:
  1. Ia sukar dipatuhi
  2. Penggunaan bahan tidak selamat
  3. Mempunyai kesan sampingan
  4. Kurang berkesan sehingga menyebabkan ramai berasa kecewa apabila jarum penimbang masih menunjukkan angka sama.
Beberapa tahun lepas, di Bandar Wenatchee, Washington, Amerika Syarikat, berat badan penduduk di situ mula susut, bukan disebabkan kurang makan, diet terkini atau pil pelangsingan tetapi melalui perubahan gaya hidup yang mendatangkan hasil cukup mengejutkan.
Seorang wanita susut 19 paun lemak badannya sepanjang 12 minggu. Manakala seorang lelaki pula berjaya susut 35 paun dalam jangkamasa yang sama. Keseluruhannya seramau 346 orang mengikuti program tersebut susut lebih daripada 6,000 paun lemak dalam masa 12 minggu. Bagaimana ini berlaku? Jawapannya : Dengan hanya memakan buah Washington Apples.
 Telah terbukti buah epal mampu susutkan lemak. Atas kesedaran itu wujudlah Inovasi Unggul dalam penurunan berat badan iaitu SHAPE PLUS. SHAPE PLUS merupakan produk yang berasaskan 100% BAHAN SEMULA JADI yang mengandungi ekstrak buah epal dalam penurunan Berat Badan dengan selamat, cepat dan berkesan dan bagaimana untuk mengekalkannya buat selama-lamanya.

TESTIMONI SHAPE PLUS

Shape Plus mampu membantu anda untuk mendapatkan berat badan ideal anda!Seminggu pengambilan Shape Plus anda boleh turun berat  badan anda dalam purata 2kg-7kg.Ia selamat.Anda tak perlu diet ketat mahupun berlapar.No sakit perut kerana cirit-birit.Tak perlu bersenam teruk-teruk.Hebat bukan?So,jangan tunggu lagi.Get it now!

“Sebelum ambil Shape Plus, berat yusz 78kg… lepas 3 bulan berat 63kg…… yusz suke setiap inci badan berkurang tu yg paling penting… dari size XXL ke L/M untuk baju dan seluar jeans dari size 38 skrg dah size30-29… menarik kan… yg penting minum cukup air seperti disaran kan…Anda semua pasti boleh…Good luck!!!” Dan dibawah adalah gambar terbaru saya”

SHAPE PLUS turut mencetuskan fenomena terkini dalam menampilkan tubuh badan yang langsing. Shape Plus telah terbukti berkesan dalam proses pembakaran lemak (sepantas 3 – 10 hari). Lemak yang berlebihan dalam badan kadang-kadang akan membuatkan diri kita berasa kurang selesa. Secara tak lansungnya, apabila lemak kita bertambah, berat badan pun akan bertambah jugak ( GEMUK! ). Jadi ape tunggu lagi, SHAPE PLUS dapat merealisasikan impian anda untuk kelihatan langsing dan menawan.

Kisah benar…”bekas suami terkejut bila jumpa saya dan minta nikah balik. dulu dia tinggalkan saya sebab saya tak cantik dan sakit. dan yang paling membahagiakan, suami yang saya baru nikah sebulan pun puji makin cun sampai cakap saya muda lima tahun dari umur sebenar”.. badan macam anak dara balik.. bukan saja badan cantik, malah makin sihat dan yakin pada diri”


HILANG 12 KG DALAM 2 BULAN


“Lepas bersalin, berat naik mendadak. Macam2 dah cuba tapi tak berkesan. cuba Shape Plus dan Eve Fiber 4 hari dah nampak perubahan. Baju kebaya 6 tahun lepas dah boleh pakai. Lepas 2 bulan timbang. Macam tak percaya berat dulu 69kg sekarang 57kg (pehh 12 kg)
shape plus eve fiber


SHAPE PLUS
Berjaya turun 8.8kg

shape plus testimonial

shape plus testimonial


shape plus testimonial

  

shape plus testimonialSHAPE PLUS
shape plus testimonial


shape plus testimonial


PRICE : 1 BOX/1O SACHET = RM 120
Jika anda beli 2 BOX = RM240 + 1 BOX FREE
So,anda akan dapat 30 sachet cukup untuk 30 hari!
Free Postage for Semenanjung
For Sabah&Sarawak.please add RM10.TQ  

Berminat nak Order ?
pm mala kat fb Norlitasdabizzon9
atau sms/ wassap / viber : 016-2140790
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "