Salam Ramadan

Promosi Mega Raya dah tiba..


Harga yg menarik untuk semua

Dari 14/07/14 - 24/07/2014



























PENGHANTARAN:


KAMI MENGUNAKAN POS LAJU
SETIAP ITEM YANG DIHANTAR AKAN SAMPAI
KEPADA PELANGAN DALAM TEMPOH 1 KE 3 HARI.
NO RUJUKAN ITEM (TRAKING NUMBER)
AKAN DIBERIKAN SETELAH URUSAN JUAL BELI SELESAI.


Cepat dapatkan produk yg ditawarkan sementara stok masih ada..

Sebarang pertanyaan hubungi saya Noormala

sms /wassap : 016-2140790


Tambah pendapatan dengan topup jer...klik sini kalau nak tahu

13 July 2014

SABUN ALPHA ARBUTIN : Sabun Pemutih Paling HOT!!!


" eee... muka je putih, tangan dan badan macam dayang senandung...hitam mak aiiiii...."

ha, kalau dah terkena ayat spt di atas, seharusnya anda memang patut mencuba produk terbaekkk ni ...
Sabun Alpha Arbutin , sabun pemutih badan dari negara Thai




 ALPHA ARBUTIN SOAP LabDee dari Negara Jiran , Thailand memang Sangat HOT sekarang... 
Kalau uolls nak tahu, Sabun ini dapat membantu menghalang Tirosinase Enzime..
Apa tu Tirosinase Enzyme ?
Tirosinase Enzyme nih bertindak balas dengan Melanin dalam kulit... Ia berfungsi untuk mengurangkan parut dan menjadikan kulit putih secara semulajadi. ALPHA ARBUTIN SOAP ini juga membantu menghalang proses pengeluaran melanin yang berlebihan yang boleh menyebabkan terjadinya jeragat. 
 Bau sabun nih Sangat Wangi tau... Bau Aroma Fruity yang SUPER Fresh.


Sabun Alpha Arbutin Ladbee dari Thailand yang sedang laris dan hangat di pasaran. Sabun Alpha Arbutin ini dapat membantu menghalang tirosinase enzim yang bertindak balas dengan melanin di dalam kulit. I a berfungsi mengurangkan parut dan menjadikan kulit putih secara semulajadi. Sabun Alpha Arbutin ini juga membantu menghalang proses pengeluaran melanin yang berlebihan yang boleh menyebabkan terjadinya jeragat. Saiz seketul 70g.

KELEBIHAN SABUN ALPHA ARBUTIN SOAP

  1. Menggantikan sel kulit lama kepada sel kulit baru
  2. Menjadikan kulit semakin lembap
  3. Di formulasikan dari SWITZERLAND
  4. Mengurangkan bintik-bintik hitam, jeragat, jerawat serta parut-parut
  5. Kulit semakin pulih dan sihat
  6. Menjadikan kulit licin dan gebu
  7. Mampu menjadikan kulit semakin sekata dalam masa 7 hari/dengan penggunaan secara konsisten





Kelebihan Sabun Alpha Arbutin : 
  • Dapat memudarkan & menghilangkan Pigmentasi , Bintik Hitam , Jerawat , serta Jeragat di Wajah / Badan
  • Dapat menggantikan sel kulit lama kepada sel kulit baru
  • Menjadikan kulit semakin lembap
  • Di formulasikan dari SWITZERLAND & Lulus FDA di Thailand
  • Sangat EFFECTIVE untuk mendapatkan Kulit yang Cerah berseri & akan sekatakan Tona Kulit
  • Menjadikan kulit licin dan gebu
  • Boleh digunakan pada Wajah & Badan
  • Selamat digunakan & Tiada Side Effect
  • Effect yang akan Memuaskan Hati & ianya Kekal
  • Mampu menjadikan kulit semakin sekata dalam masa 7 hari dengan penggunaan 
  • secara konsisten



Cara guna : Macam guna sabun mandi biasa,biarkan beberapa minit kemudian basuh.


Kelebihan Tambahan Sabun Alpha Arbutin:
  1. Efektif untuk menghilangkan bintik2 hitam, bekas luka dan jerawat.Dipakai untuk badan dan wajah.
  2. Sangat efektif untuk pemutihan kulit.
  3. Hasil yg sangat memuaskan dan kekal.
  4. Memudarkan dan menghilangkan pigmentasi dan bintik hitam pada wajah.
  5. Meratakan tona warna kulit.
  6. Lulus FDA di Thailand


Selamat digunakan, tiada kesan sampingan



HARGA PASARAN :
RM30 (SM) / RM35 (SS)

HARGA PROMOSI KAMI :
1 KETUL RM20 (SM) / RM25 (SS)
3 KETUL RM50 (SM) / RM55 (SS)
* FREE POS
* 70 GRAM / PCS

PENGHANTARAN: 


KAMI MENGUNAKAN POS LAJU
SETIAP ITEM YANG DIHANTAR AKAN SAMPAI 
KEPADA PELANGAN DALAM TEMPOH 1 KE 2 HARI.
NO RUJUKAN ITEM (TRAKING NUMBER)
AKAN DIBERIKAN SETELAH URUSAN JUAL BELI SELESAI.

Berminat nak order ?
sms / wassap : 016-2140790

22 June 2014

NEW PACKAGING MOLLY BB DOLL FOUNDATION


MOLLY DOLL FOUNDATION

mencari foundation sekaligus mampu merawat masalah kulit anda ??

kini, tiba masanya anda bertukar kepada molly foundation, bukan sekadar foundation biasa , tapi molly mampu merawat masalah jerawat, jeragat , parut dan kulit kusam



Dah guna bermacam-macam jenis bb cream tapi tak tahan lama?

berminyak?
mudah cair dan merekah? 

Dengan bb doll anda tidak perlu risau lagi, dengan formulasi baru iaitu pertambahan collagen dan almond oil serta mempunyai SPF50++ dapat membantu anda menyelesaikan masalah kulit anda. Ia bukan sahaja menegangkan kulit, malah menjaga kulit dari sinaran uv yg boleh merosakkan kulit yang menyebabkan kusam,berminyak,tidak sekata, tompok hitam serta berjerawat. Ianya sesuai digunakan oleh pelbagai jenis kulit termasuk kulit sensetif. Struktur cream yg padat, dapat memberi kesan solekan yg tahan lama serta menutup hampir seluruh cela. 


Ianya bukan sekadar cream biasa yg hanya utk solekan semata-mata, ia sesuai utk kegunaan harian serta tahan sehingga 18jam dan mampu merawat kulit secara konsisten. Satu bekas tahan sehingga 3 – 4 bulan mengikut kekerapan guna. Ia juga mempunyai dua pilihan warna iaitu utk kulit cerah serta gelap. Jadi anda tak perlu ragu-ragu utk menggunakannya.





WAJAH BARU MOLLY BB DOLL CREAM KEGEMARAN RAMAI !!
BB CREAM anda berminyak, bercapuk, tidak tahan lama dan merekah?
Bertukar lah kepada MOLLY BB DOLL hari ini..
Kini formulasi diperbaharui dengan pertambahan kolagen dan minyak badam, ia bukan sahaja menutup cela dan parut, tapi membantu menghalus, menyemaratakan tona malah mampu meremajakan semula kulit si pemakai!
-

Apa itu MOLLY BB DOLL CREAM ?

Berbeza dengan foundation lain, Molly BB Doll bukan sahaja krim asas solekan yang tahan lama malah ia mampu menutup cela secara keseluruhan, mengecilkan pori2 terbuka dan mengurangi kesan parut secara lembut dan semulajadi agar kulit kekal sihat dan terawat walau pun anda sedang mekap Ia juga bertindak sebagai agen anti penuaan, membantu merawat jeragat dan kedutan halus serta lingkaran gelap di bawah mata. Ia sesuai dengan pelbagai jenis kulit, termasuk kulit sensitif.

KEISTIMEWAAN MOLLY BB DOLL CREAM :

~ Tidak berminyak dan tahan sehingga 18 jam!
~ Semua dalam satu krim. Tidak perlu lagi pelembab, krim jerawat, pelindung UV dan krim pencerah lain untuk wajah
~ Penambahan KOLAGEN membantu kulit anjal dan tegang sentiasa.
~ Mengandungi GLUTATHIONE untuk mencerahkan kulit
~ Bertekstur halus. Hanya sedikit calitan mampu menyamaratakan tona kulit, dan tampil segar bermaya.
~ Mengekalkan kelembapan kulit yang optimum, mengurangi minyak, jerawat, parut dan kesan penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat.
~ Meningkatkan keanjalan kulit, mengurangi lingkaran gelap dan kantung di bawah mata.
~ Tampil cantik hanya dengan 1 minit.
~ Anti rekahan dan anti penuaan.
~ Tidak perlu pakai bedak untuk kesan glowing.
~ Membantu mengecilkan pori-pori terbuka dan merawat tekstur kulit.
~ Wajah nampak natural tanpa makeup yg tebal.
~ Sesuai utk kegunaan harian dan makeup pengantin.
~Menjadikan kulit halus, licin dan gebu.
~ Mempunyai SPF50 untuk pelindungan UV, punca kulit rosak, kering dan kusam.





FORMULA DIPERBAHARUI DENGAN KANDUNGAN SWEET ALMOND OIL :

1. PELEMBAP
- Badam berupaya memerangkap kelembapan pada kulit dan mengekalkan kelembapan pada setiap masa. 

2. ANTI-RADANG
- Minyak badam terbukti berkesan merawat alahan kulit dan keradangan. Ia turut melegakan luka-luka kecil dan jangkitan kulit lain.

3. ANTI-PENUAAN
- Minyak badam mengandungi vitamin yang membantu melambatkan kemunculan kedut dan merawat kesan hitam di bawah mata.

4. PERLINDUNGAN UV MATAHARI
- Sinar ultraungu yang berbahaya menyebabkan kedutan , selaran matahari , penuaan dan kanser kulit. Minyak badam boleh membantu membaiki kerosakan disebabkan oleh pendedahan matahari .




CARA GUNA MOLLY BB DOLL CREAM :

- Sapukan sedikit pada dahi, pipi, hidung dan dagu. Kemudian ratakan dengan span (untuk hasil terbaik gunakan span basah). Boleh digunakan tanpa bedak untuk kesan glowing. Tak perlu gunakan krim lain seperti toner atau sebagainya. Jimat, cepat dan memudahkan.
- Cuci dengan span basah atau mekap removal untuk membersihkan wajah.

Tips:

** Bolehkah MOLLY BB DOLL di pakai bersama produk lain?
- Ya anda boleh menggunakan sebarang skincare, toner, serum, pelembab atau sebagainya yang sedia ada. Caranya : Sila guna krim / skincare anda terlebih dahulu mengikut aturan yang sesuai, kemudian selepas 3 minit baru anda sapukan MOLLY BB DOLL CREAM.

** Untuk mereka yang kerap berada di bawah cahaya matahari atau dalam hawa dingin (air-cond), pemakaian Dolly BB Doll akan membuatkan wajah anda tampil lebih glowing. Ia mengelakkan kulit kering. Untuk kulit berminyak, lebih cantik jika anda pakai Dolly BB Doll sebelum berbedak/mekap.kerana kulit tampak halus dan gebu.






Mengandungi bahan tambahan istimewa iaitu SWEET ALMOND OIL:

Kelebihan almond oil (minyak badam):
1. Moisturizing
Badam mempunyai cara utk memerangkap kelembapan pada kulit dan mengekalkan kelembapan pada setiap masa.
2. Anti- radang
Minyak ini juga telah terbukti mempunyai kesan pada orang yg mempunyai alahan kulit dan keradangan. Ia mempunyai kedua-dua keupayaan untuk melegakan serta merawat alahan kulit . Luka-luka kecil , kulit luka, dan jangkitan kulit lain juga boleh dirawat dengan menggunakan minyak badam.
3. Mengurangkan Kedutan dan menghilangkan eye bag.
Minyak badam mengandungi vitamin yang membantu ia melambatkan kemunculan kedut dan merawat kesan hitam bawah mata.
4. Perlindungan dari matahari
Sinar ultraungu yang berbahaya menyebabkan kedutan , selaran matahari , penuaan dan kanser kulit. Minyak badam boleh membantu membaiki kerosakan disebabkan oleh pendedahan matahari .

Kandungan bahan:


-Sunblock SPF50++,Collagen,Sweet Almond Oil,Titanium Dioxide, Alumina, Triethoxycaprylylysiline, Diisostearyl Malate, Petrolatum, Bis-Hydroxyethoxypropyl Dimethicone, Cocyl Adipic Acid/Trimethylolpropane Copolymer, Phenylpropyl-Dimethylsiloxysilicate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Phenyl Trimethicone, CI 77492, Simethicone, Mica, Aminopropyl Dimethicone, Triacontanyl PVP, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Silica, Iron Oxides, Talc, Microcrystalline Wax, Candelilla (Euphorbia Cerifera) Wax, Beeswax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Ozokerite Wax, Butyl Methoxydibenzoylmethane, CI 77499, Triethoxycaprylylsilane, Tocopheryl Acetate, BHT, Gold, Methylparaben, Propylparaben.

Cara penggunaan:


Sapu bb doll cream pada dahi, pipi, dagu, leher dan bawah mata. Basahkan span dan lembapkan lalu ratakan seluruh wajah.Untuk kesan glow tidak perlu guna bedak, untuk kesan gebu sila guna bersama bedak dgn cara basahkan span bedak, sapu sedikit bedak dan dap dap kan pada wajah.

Siapa yg boleh menggunakan bb doll cream?


-Remaja dan dewasa.kanak-kanak berumur 12tahun ke bawah tidak di galakkan kerana faktor kulit yg masih muda.
-Jurusolek pengantin atau apa-apa sahaja yg berkenaan dengan solekan. Selain dapat mencantikkan wajah ia juga memberi perlindungan kepada kulit.
- Orang yang mempunyai masalah penuaan, jerawat, jeragat, kulit kusam, parut dan pori terbuka. Formula di dalam bb doll cream dapat membantu mengatasi masalah tersebut.

Bolehkan bb doll cream di pakai bersama cream lain?


-Ya boleh, jika anda ada menggunakan sebarang skincare,toner atau sebagainya boleh di pakai bersama bb doll cream. Caranya: sila guna cream/skincare/toner anda terlebih dahulu, selepas 3 minit baru anda apply bb doll cream.

Boleh tak jika digunakan oleh seorang yg bekerja di bawah pancaran matahari?


-Ya boleh, kerana bb doll cream mempunyai spf50 yang bertindak sebagai pelindung UV dan dapat mengelakkan kulit anda sunburn. Selain itu, terbaru kami kami telah menformulasikan dgn bahan yg baik iaitu glutathione iaitu untuk mencerahkan kulit wajah. Selain di gunakan utk solekan, ia juga bertindak sebagai perawatan.




Boleh di guna ketika solat?


-Seeloknya cuci sebersihnya kerana dalam solat kita perlu bersih dari sebarang cream.

Waktu yg sesuai utk guna bb doll cream:


-Bila-bila masa d mana jua kecuali waktu tidur. Kerana bb cream lebih sesuai di guna utk solekan.

Bagaimana cara nak cuci?


-Sebaiknya gunakan makeup remover atau tisu basah kerana bb cream mempunyai tekstur yg agak pekat, jadi anda boleh menanggalkannya seperti yang di nyatakan.






Ada berapa color bb doll cream dan kulit yg macam mana sesuai utk guna?

- Bb doll cream mempunyai 2 color iaitu 1 untuk kulit cerah dan 1 lagi utk kulit gelap. Jika anda berkulit cerah spt cina, kulit sawo matang, kuning langsat serta sederhana anda boleh gunakan soft light. Jika anda mempunyai kulit sawo matang atau gelap boleh gunakan sweet beige.
- Kulit yg kering/berminyak/sensetif boleh menggunakannya





Bagaimana? Teruja tak..
Kecil molek saiz nya, mudah dibawa ke mana2, tapi tahan berbulan2 tau..
Fungsi nya yang hebat berbaloi dengan harga..





TESTIMONI MOLLY DOLL FOUNDATION












HARGA MOLLY DOLL FOUNDATION :

RM55 (SM) / RM60 (SS)
* FREE POS
* 10 GRAM / PACK


PENGHANTARAN: 



KAMI MENGUNAKAN POS LAJU
SETIAP ITEM YANG DIHANTAR AKAN SAMPAI 
KEPADA PELANGAN DALAM TEMPOH 1 KE 2 HARI.
NO RUJUKAN ITEM (TRAKING NUMBER)
AKAN DIBERIKAN SETELAH URUSAN JUAL BELI SELESAI.

Berminat nak order?
sms /wassap : 016-2140790
like fb page : Norlitasdabizzon9
email : normalaosman76@gmail.com

18 June 2014

KRYOLAN SUPRA FOUNDATION ORIGINAL GERMANY

Original Kryolan From germany, bukan dari Indonesia @ US
Rahsia Mak Andam dan Favourite makeup artist Indonesia dan Malaysia.


Packaging besar
Harga Retail : 55ml
RM120 (sm)
RM130 (ss )
* free pos

Repack kecil 7g
Harga Retail : 
RM 35 ( s/m)
RM 40 (s/s)

Cuba tengok makeup artis terkenal Indonesia...Perghh...cantik bangat dong..
Supracolor ni macam Kryolan tv paint stick juga, cuma lebih oily sikit, senang di blend, senang sapu sebab licin, rata keseluruhan muka..mest best.
Muka nampak macam porcelain doll gitu, FLAWLESS !!!
Cubalah tak rugi beli..
100% product asli dari Germany yg diimport khas. 

Tips memakai supracolor :
* Untuk mendapat sapuan yg sekata dan cover segala cela di muka spt jeragat dan parut jerawat, sapuan hendaklah tidak terlalu nipis dan tidak juga terlalu tebal.
* Sapuan hendaklah ke arah menaik
* Tebalkan di bahagian parut / jeragat sahaja
* Jika anda hendak mengenakan bedak selepas memakai supra, pastikan anda hanya ' menekap' sahaja bukan 'menyapu' span bedak tersebut.
Hasilnya wajah anda pasti cantik berseri...


supra ni bagus....ia adalah pemakaian bedak yg paling asas....
langkah prtama sapu rata supra ni...langkah kedua barula pakai 
bedak debu(loose pwder) atau pakai bedak compact....
....foundation ni tahan lama n kalau berpeluh pun muka masih 
nampak sekata...erti kata lain x sememeh....cuma puff smula 
ckit2 ngan bedak compact....

Utk mekup g jalan2 sapukan nipis shj pd muka....kalu nk g dinner 
or utk mekup pngantin barulah sapu tebal2....hasilnya memang 
bagus..insyaAllah tahan lama bila pakai......xrugi membelinya 
utk kegunaan sendiri
 boleh tahan 3-4 bulan 

kalau pakai ni pori2 yang terbuka akan tertutup, semua 
bekas jerawat sebesar kawah pun blh di cover...
hasilnya kulit akan jd gebusss....

**EVERYDAY HOT SELLING**





Supra ni dah di repack kecik2...senang utk di bawa ke mana2...lagipun yg besar mmg mahal, kita guna bertahun mmg tak hbs...kosmetik ni kaloo boleh tak nak la simpan lama sangat...plg lama pon 6 bulan..so, better beli yg kecik2 ni jer...3-4 bulan blh tahan...



Pilihan warna :
2w : sangat cerah pink (sofea Jane)
3w : cerah pink (zizie ezzete)
4w : sawo matang (Erra Fazira)
5w : hitam manis (Nurul Ajai)
nb : Natural Pink base (Lisdawati)
fs45 : Natural Yellow base (fasha sandha)
fs38 : natural melayu kuning (Vanida Imran)


Kod warna:
 Ivory - cerah
 NB - natural pink base 
 3W - sangat cerah
 4W - sawo matang
 5W - sederhana cerah
 FS36 - tone sederhana cerah bernada kuning
 FS38 - tone cerah bernada kuning
 FS45 - tone cerah bernada putih kuning





Re-packaging Supra 7g


Harga supra 7g :
1 pcs RM35
* free pos semennjung

Pilihan warna :

2w : sangat cerah pink (sofea Jane)
3w : cerah pink (zizie ezzete)
4w : sawo matang (Erra Fazira)
5w : hitam manis (Nurul Ajai)
nb : Natural Pink base (Lisdawati)
fs45 : Natural Yellow base (fasha sandha)
fs38 : natural melayu kuning (Vanida Imran)


Ciri - ciri supra
~ long lasting
~ halus
~ with spf 35
~ pemakaian tahan sehingga 8 jam
~ senang dicuci
~ oily base : sesuai digunakan bg yg bermasalah jerwat, garis2 tua, kulit kasar, open pores krn ia memberikan hasil yg flawless

 
Hasil guna Supra
~ memberi efek kkulit muka yg licin
~ menutup parut jerawat, jeragat dan cela
~ ringkas, mudah dan cepat
~ amat jimat, hanya oles sedikit shj dapat diseratakan ke seluruh wajah


Hasil Supra ....::))))



Memberi efek kulit muka yg licin
Menutup parut jerawat, jeragat & cela
Tidak perlu memakai bedak
Ringkas, mudah & cepat
Amat jimat!! 
hanya oles sdkt shj dpt diseratakan keseluruhan wajah

pakai mackup nk lebih cantik...




 Muka jadi flawless...licin..meletop...
yg penting tak berminyak...smooth ajer nak oles...
hanya guna sedikit shj, memberi efek yg gebu and mantop


Macam porcelain doll gitu. kalo pkai ni!!

Supracolor ni macam Kryolan tv paint stick juga. Cuma lebih oily sikit jer.
Muka senang nak blend, senang nak sapu sebab licin.. Senang rata sebab senang sapu.. Flawless sebab senang rata..




a








supra ni bagus....ia adalah pemakaian bedak yg paling asas....langkah prtama sapu rata supra ni...langkah kedua barula pakai bedak debu(loose pwder) atau pakai bedak compact....
....foundation ni tahan lama n kalau berpeluh pun muka masih nampak sekata...erti kata lain x sememeh....cuma puff smula ckit2 ngan bedak compact....

Utk mekup g jalan2 sapukan nipis shj pd muka....kalu nk g dinner or utk mekup pngantin barulah sapu tebal2....hasilnya memang bagus..insyaAllah tahan lama bila pakai......xrugi membelinya utk kegunaan sendiri.....nak beli yg pack besar mahal sangat RM130++...boleh beli yg repack ni cuma RM40 (7g) free pos, boleh tahan 3-4 bulan 

Cara Guna Supra... ::))
Step by step for glamorous looks:
1- wash your face from oil/dirt
2- take a small portion of supra, put it on the four corner of your face
3- use wet sponge/fingers to spread it evenly on your face
4- use loose powder/baby powder to make the foundation stay on your face longer
5- Tadaaaa...now u have a fantabulous look..

Berminat nak order ?

sms / wassap : 016-2140790
email : normalaosman76@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "